Novosti06.04.2016

Akcija "Napravite korak" u Somboru

Sombor 02.04.2016

U subotu 02.04.2016. godine uspešno je održana još jedna javno - zdravstvena manifestacija u ogranizaciji Udruženja pacijenata obolelih od raka debelog creva i jetre, udruženja “Nilco” iz Niša i "Ilco" iz Bosne povodom meseca borbe protiv raka debelog creva, ovoga puta u Somboru, u glavnoj ulici kod Gradske kafane, od 10 do 14 časova.

Akciji se priključilo somborsko Udruženje za pomoć pacijentima i tim lokalnog Doma zdravlja, koji su građanima merili krvni pritisak i radili analize šećera. Deljen je zdravstveno – promotivni materijal.

Svi zainteresovani imali su priliku da prođu kroz maketu debelog creva, pogladaju kako izgledaju prekancerozne lezije i dobiju dovoljno informacija o zdravim stilovima života i rizicima za nastanak oboljenja.

Cilj kampanje je smanjenje broja novoobolelih i broja umrlih od malignih oboljenja. To se može postići razvijanjem svesti kod svakog pojedinca o ličnoj odgovornosti za sopstveno zdravlje, kao i ukazivanjem na značaj redovnih preventivnih pregleda.